İran Cumhurbaşkanı Reisi Meşhed'de toprağa veriliyor

Helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan son yolculuğuna uğurlanıyor. Reisi Meşhed'de, Abdullahiyan ise Rey kentinde defnedilecek. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve ışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'n cenazeleri bugün toprağa veriliyor. Reisi'nin tabutu ise bu sabah doğudaki Birjand kentinde düzenlenen cenaze töreninin ardından İran'ın kuzeydoğusundaki Meşhed kentine götürüldü.
Tahran'daki Uluslararası Konferans Merkezi'nde düzenlenen merasime çok sayıda ülkeden devlet başkanı, başkan yardımcısı, bakan, meclis başkanı ve özel temsilciler katıldı. Başkentteki taziye merasimine İran'ın geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Muhbir ile Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ev sahipliği yaptı.
Törene Türkiye'den Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Dışişleri Bakanı Hakan Fidan' katıldı.
Törende ayrıca Tacikistan, Hindistan, Pakistan, Azerbaycan, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Rusya, Çin, Özbekistan, Belarus, Sri Lanka, Türkmenistan ve Afganistan yetkilileri hazır bulundu. Abdullahiyan için Tahran'da tören düzenlendi.
Dışişleri Bakanlığı binası önünde düzenlenen tören alanına Abdullahiyan'ın naaşı askeri bando eşliğinde getirildi.
Tören sonunda Abdullahiyan'ın naaşı Tahran'ın güneyindeki Rey şehrinde defnedildi. Reisi'nin tabutunu taşıyan uçak, memleketi Meşhed'e ulaştığında askerler tarafından karşılandı.
Reisi, İran'ın en kutsal İslami mekânı olan ve Şii Müslümanlar tarafından 9. yüzyılda yaşamış İmam Ali Rıza'nın istirahatgâhı olarak saygı gören altın kubbeli İmam Rıza türbesinde toprağa verilecek.
Haber Kaynağı : NTV Dünya Haberleri Özetleri ve Haberin Tümünü Okumak İçin Tıklayınız

En Çok Okunan Haberler

Seçim Sonuçları YSK Haberleri AKP Haberleri MHP Haberleri CHP Haberleri İyi Parti Haberleri

HDP Haberleri Saadet Partisi Haberleri Deva Partisi Haberleri Gelecek Partisi Haberleri Demokrat Parti Haberleri